هر آنچه که درباره درمان بیماری های ویروسی و میکروبی باید بدانید
درمان بیماری تنها زمانی امکانپذیر است که از دلیل ایجاد آن آگاه باشیم. عوامل مختلفی وجود دارد که باعث مبتلا شدن ما به بیماری میشوند. از این علتها میتوان به انواع میکروب که شامل ویروسها، باکتریها، قارچها و انگلها است اشاره کرد.
در اصطلاح به این عارضهها بیماریهای عفونی گفته میشود. لازم است بدانید میکروبها معمولا در بدن یا روی بدن ما وجود دارند اما بسیاری از آنها بیضرر یا حتی مفید هستند. در مقابل برخی از این ارگانیسمها میتوانند در سیستم ایمنی اختلال ایجاد کنند و در نهایت باعث ایجاد بیماری شوند.
احتمال اینکه بیماریهای عفونی مسری باشند زیاد است. این عفونت میتواند از طریق تماس با هوای آلوده، فرد بیمار یا مصرف غذا و آب آلوده انتقال داده شود.
درمان این بیماریها و علائمی که در بدن بهوجود میآورند کامل به عامل ایجاد بیماری بستگی دارد. در ادامه با معرفی کامل این نوع عارضهها بهبررسی راههای درمان نیز میپردازیم.
دسترسی سریع به مطالب
بیماریهای عفونی چه علائمی دارند؟
شایعترین علائمی که به ما نشان میدهد درگیر بیماریهای عفونی شدهایم معمولا تب و خستگی است. همچنین باید گفت هر بیماری علائم خاص خود را دارد و ما در ادامه نشانههای مشترک بین آنها را معرفی میکنیم.
- تب
- خستگی
- درد عضلانی
- اسهال
- سرفه
بیماریهای عفونی چه عوارضی به همراه دارند؟
زمانی متوجه اهمیت درمان انواع بیماری های عفونی میشویم که با عوارض آنها آشنا باشیم. البته بسیاری از این عفونتها عوارض جانبی شدیدی بههمراه ندارند. اما در برخی مواقع بیماریهایی مانند ذاتالریه میتوانند آثار نامطلوب و خطرناکی برای فرد بهجای بگذارند.
- ویروس پاپیلومای انسانی خطر ایجاد سرطان دهانه رحم را بههمراه دارد.
- هلیکوباکتر پیلوری ممکن است باعث ایجاد سرطان یا زخم معده شود.
- بیماریهایی مانند هپاتیت B و هپاتیت C احتمال ایجاد سرطان کبد را افزایش میدهند.
در کنار این عوارض ممکن است عفونت پس از بهبود نیز در بدن باقی بماند و سالها بعد دوباره به همان شکل یا بهصورت یک بیماری دیگر خود را نشان دهد. در این مورد میتوان به ویروس بیماری آبلهمرغان اشاره کرد که میتواند پس از گذشت چند دهه به شکل بیمار زونا خود را نشان دهد.
آیا میتوان از ابتلا به بیماریهای عفونی پیشگیری کرد؟
برای اینکه نیازی به درمان بیماری نداشته باشید باید راهکارهایی که باعث پیشگیری از آن میشوند را بشناسید. مهمترین روشهایی که از ایجاد بیماری جلوگیری میکنند به شرح زیر هستند:
- شستوشوی مرتب دستها از جمله کارهایی است که میتواند مانع ورود میکروبها به بدن شود. اهمیت انجام این کار قبل از خوردن غذا یا پیش از درست کردن آن بیشتر است. از تماس دست با چشم، بینی و دهان که راههای ورود میکروب به بدن هستند تا حد امکان اجتناب کنید.
- بسیاری از بیماریها واکسن دارند و تا حد زیادی از ابتلا به بیماری جلوگیری میکنند. پس در تزریق واکسن خود یا فرزندتان وقفه ایجاد نکنید.
- علاوهبر پاکسازی مرتب محیط خانه و آشپزخانه، در طبخ غذا نیز دقت کنید. میزان دما و زمان مناسب برای پخت هر نوع گوشت را بررسی کرده و از مصرف غذاهای خام اجتناب کنید.
- از نگهداری غذا در دمای محیط برای مدتطولانی پرهیز کرده و بلافاصله باقیمانده غذا را برای مصرف بعدی، به یخچال انتقال دهید.
- در برقراری رابطه جنسی سعی کنید از تجهیزات بهداشتی مانند کاندوم استفاده کنید. با این کار احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی و عفونی تا حد زیادی کاهش مییابد.
- وسایل شخصی خود مانند مسواک، تیغ و شانه را در اختیار دیگران قرار ندهید. همچنین بهتر است لیوان و ظرف غذاخوری مخصوصی را داشته باشید.
- درصورت داشتن هرگونه علائم بیماری مانند تب، خستگی و سرفه سعی کنید تا رفع علائم در خانه بمانید. با این کار احتمال تسریع در بهبود افزایش مییابد. همچنین بیماری را به دیگران منتقل نمیکنید.
راههای درمان بیماریهای عفونی را بشناسید
اولین گام برای درمان عارضه، تشخیص عامل ایجادکننده بیماری است. در این صورت پزشک میتواند بهترین روش را تجویز کند. رایجترین روشهای درمان به شرح زیر هستند:
استراحت و خوددرمانی
بسیاری از بیماریهای ناشی از میکروبها خطرناک نیستند و تنها باید مدتزمانی را به استراحت و خوددرمانی پرداخت تا علائم کاهش پیدا کنند و ناقل بیماری در بدن از بین برود.
در صورتیکه علائم بعد از گذشت مدتی همچنان مانند روز اول یا حتی شدیدتر خود را نشان دادند؛ حتما باید برای تشخیص نوع میکروب واردشده به بدن و آگاهی از راه درمان بیماری به پزشک مراجعه کنید.
آنتیبیوتیکها
مصرف آنتیبیوتیکها حتما باید تحت نظر پزشک انجام شود. بهطور کلی باید گفت این داروها تنها میتوانند باعث از بین رفتن باکتریهای عامل بیماری شوند و در درمان عفونتهای ناشی از ویروس تاثیری ندارند.
استفاده بیرویه از آنتیبیوتیک منجر به ایجاد باکتریهای مقاوم در بدن شده که در نهایت درمان بیماریها را کاملا مشکل میکنند. پزشک ابتدا باید نوع میکروب را تشخیص دهد. همچنین تشخیص نوع باکتری میتواند به تجویز درستتر آنتیبیوتیک کمک کند.
داروهای ضدویروس
برای درمان بیماری های ویروسی باید از داروهای خاصی استفاده کرد. البته همه بیماریهای عفونی ناشی از ویروس با استفاده از این نوع داروها درمان نمیشوند. در ادامه برخی از عارضههای غیرقابل مداوا را معرفی میکنیم.
- ایدز (HIV)
- هپاتیت B
- تبخال
- آنفولانزا
- هپاتیت C
داروهای ضدقارچ
داروهای ضدقارچ بهصورت موضعی، خوراکی و داخل وریدی وجود دارند. بسته به اینکه نوع بیماری چیست؟ استفاده از نمونههای مختلف این دارو برای بیماران تجویز میشود.
فردی که به عفونت پوستی یا ناخن مبتلا شده باید از ضدقارچ موضعی استفاده کند. اگر عفونت قارچی اندامهای داخلی مانند غشای مخاطی را تحت تاثیر قرار داده، استفاده از داروهای خوراکی برای فرد تجویز میشود.
درصورتیکه که عفونت خیلی شدید باشد و ارگانهای داخلی بدن را تهدید کند استفاده از داروهای ضدقارچ وریدی برای وی تجویز خواهد شد. تشخیص شدت بیماری بر عهده پزشک است.
درمان بیماری با داروهای ضدانگل
انگلها نوع دیگری از میکروبها هستند که بیماریهایی مانند مالاریا را بهوجود میآورند. برای درمان این نوع بیماری داروهایی وجود دارد. البته امکان مداوای همه افراد با هر نوع عارضه انگلی، با استفاده از این دارو وجود ندارد.
جمعبندی
برای درمان بیماری ابتدا باید عامل ایجادکننده آن شناسایی شود. از جمله میکروبهایی که در ایجاد بیماریهای مختلف تاثیر دارند میتوان به ویروسها، باکتریها، قارچها و انگلها اشاره کرد.
هر کدام از این میکروبها بیماریهای مختلفی ایجاد میکنند. برخی از این عارضهها ممکن است عوارض خطرناکی بههمراه داشته باشند. پس درمان آنها باید در اولین فرصت و تحت نظر پزشک انجام شود.
منبع: https://doctoreto.com/blog/tag/treatment/