مراقبت از مو

آشنایی با مراحل کاشت موی طبیعی

طراحی کاشت مو

 

ریزش مو یکی از چالش‌ های اصلی بسیاری از آقایان و خانم‌ هاست که تاثیر زیادی بر زیبایی دارد؛ به طوری که طبق برآوردها حدود 40 درصد از آقایان تا سن 40 سالگی سطوحی از طاسی مو را تجربه می‌کنند. ریزش مو می‌تواند دلایل مختلفی مثل وراثت، اختلالات هورمونی،‌ استرس، سبک زندگی غلط، حوادث و حتی مصرف برخی داروها داشته باشد. با این حال تنها راه حل طبیعی و ماندگار طاسی مو، کاشت مو می‌باشد که می‌ تواند پر پشتی را دوباره به مو های فرد بازگرداند. آشنایی با مراحل کاشت مو معمولا آسودگی خاطر بیشتری به زیباجو می‌دهد و نقش موثری در کاهش استرس دارد.

کاشت مو چیست؟

کاشت مو طبیعی با پیوند تارهای طبیعی مو از بانک مو (اهدا کننده) به نواحی کم پشت مو (گیرنده) انجام می‌شود. در کاشت مو عموما از فولیکول‌های پشت و کنار سر استفاده می‌شود که در مقابل ریزش مقاوم هستند. به این صورت که فولیکول‌های مو را با تکنیک‌های خاصی از بانک مو استخراج می‌کنند و بعد از آماده سازی آنها را در نواحی کم پشت می‌کارند. پیوند فولیکول‌ها بر اساس خط رویشی صورت می‌گیرد که قبلا طراحی شده است.

برای اینکه کاشت مو نتایجی مطابق با انتظارات شما داشته باشد، باید به بهترین کلینیک کاشت مو مراجعه کرده و تحت نظارت جراح مجرب عمل را انجام بدهید. همچنین روشی که برای کاشت مو انتخاب می‌شود می‌تواند بر نتیجه عمل تاثیرگذار باشد. علاوه بر این رعایت مراقبت‌های قبل و بعد از عمل با نقشی که در روند جراحی دارند، کاهش زمان دوره نقاهت و تاثیرگذاری بر بهبود بعد از عمل، می‌توانند نتایج را بهبود بخشند.

تاریخچه کاشت مو

ریزش مو یک مشکل متداول است که طیف وسیعی از آقایان و خانم‌ها آن را تجربه می‌کنند. این مشکل یک عارضه جدید نبوده و قرن‌هاست که با انسان همراه بوده است. تمام روش‌هایی که برای درمان ریزش مو تجویز می‌شدند نهایتا باعث توقف ریزش مو و یا افزایش قطر موها می‌شدند. اما با معرفی کاشت مو، درمان ریزش مو متحول شد و زیباجویان توانستند حتی با از دست رفتن بخش قابل توجهی از موهای خود، مجددا داشتن موهای پر پشت را تجربه کنند؛ آن هم برای همه عمر!

کاشت مو اولین بار در سال 1939 و در ژاپن به صورت موفقیت آمیز انجام شد. با گذشت زمان و تکمیل تحقیقات در این زمینه پزشکان توانستند فولیکول‌های بیشتر و بهتری را از بانک مو استخراج کرده و در بخش‌های کم پشت بکارند. ابتدا نتایج این عمل غیر طبیعی بود اما در سال 1995 با معرفی تکنیک FUT همه چیز تغییر کرد. در این روش با برداشت نواری فولیکول‌ها کمترین آسیب به فولیکول‌ها وارد شد و اصطلاح کاشت مو طبیعی بر سر زبان‌ها افتاد. بعدها با پیدایش تکنیک FIT که با برداشت مجزای فولیکول‌ها انجام می‌شود، تکنیک‌های جدیدی به کاشت مو افزوده شد که هر یک می‌توانند نتایج ایده آلی را برای طیف خاصی از زیباجویان به ارمغان آورند.

مراحل کاشت مو

معرفی قدم به قدم مراحل کاشت مو

زیباجویان برای کاشت مو باید از مراحل مهمی عبور کنند که ممکن است زمانبر باشد؛ بنابراین برای حصول بهترین نتیجه از کاشت مو می‌بایست صبر داشته باشید و تا مشاهده نتیجه نهایی مراحل کاشت مو را با حساسیت بالا طی کنید.

گام اول: مشاوره و بررسی

بعد از اینکه کلینیک کاشت موی مناسب را انتخاب کردید،‌ باید برای انجام مشاوره در کلینیک حضور پیدا کنید. معمولا در جلسه مشاوره توسط پزشک متخصص معاینه می‌شوید. پزشک با بررسی ناحیه طاسی، وضعیت بانک مو، شرایط پوست و وضعیت جسمانی شما اطلاعات زیادی به دست می‌آورد. در صورت امکان کاشت مو،‌ پزشک تکنیک کاشت را انتخاب کرده و هزینه تقریبی آن را به شما اعلام می‌کند. در این مرحله با توجه به انتظارات و شرایط شما،‌ خط رویش طبیعی مو مشخص می‌شود.

همچنین در این جلسه عکسبرداری‌های لازم انجام شده و یک سری آزمایشات تجویز می‌شود که باید در اسرع وقت نتیجه آنها را به اطلاع پزشک برسانید.

گام دوم: مراقبت‌ های قبل از کاشت مو

در جلسه مشاوره پزشک بعد از مشخص کردن روز عمل، یک سری توصیه‌ها را به زیباجو گوشزد می‌کند. قطعا رعایت این توصیه‌ها قبل از کاشت مو نقش قابل توجهی در موفقیت آمیز بودن عمل و همچنین اجتناب از عوارض دارد. مهم‌ترین توصیه‌هایی که قبل از عمل ارائه می‌شود شامل:

  • حداقل 2 هفته قبل از عمل از مصرف دخانیات و الکل اجتناب کنید.
  • برنامه غذایی مقوی و سالمی شامل پروتئین، ویتامین‌ها و کربوهیدرات داشته باشید.
  • به اندازه کافی آب بنوشید.
  • نتیجه آزمایشات لازم را به پزشک ارائه دهید.
  • تمام داروهای مصرفی را با پزشک هماهنگ کنید.
  • از 10 روز قبل مصرف داروهای ضد انعقاد خون را تحت نظر پزشک قطع کنید.
  • موهای سرتان را کوتاه کنید.
  • با یک لباس راحت و استاندارد به کلینیک کاشت مو مراجعه کنید.

گام  سوم: برداشت فولیکول‌ ها

در این مرحله شما در کلینیک کاشت مو و اتاق عمل حضور پیدا می‌کنید و بعد از آمادگی‌های لازم مراحل عملی پیوند مو آغاز می‌شود. ابتدا پوست سر ضد عفونی شده و تحت بی حسی موضعی قرار می‌گیرد تا از بروز عفونت جلوگیری کرده و درد حین عمل را به حداقل برساند. سپس با توجه به تکنیک کاشت مو، فولیکول‌ها با ظرافت بالا از ناحیه بانک مو برداشت می‌شوند.

گام چهارم: آماده سازی فولیکول‌ ها

پس از استخراج فولیکول‌های بانک مو به اندازه کافی، آنها را با استفاده از میکروسکوپ‌های مخصوص بررسی می‌کنند تا سلامت آنها تایید شود. سپس فولیکول‌های سالم را در محیطی استریل نگهداری می‌کنند تا شرایط مناسب برای پیوند را پیدا کنند.

گام پنجم: پیوند فولیکول‌ ها

پس از آماده شدن فولیکول‌ها آنها را به صورت دسته‌های چند تایی به نام گرافت داخل پوست سر پیوند می‌زنند. انتخاب محل مناسب در ناحیه کم پشت برای پیوند فولیکول‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای کاشت گرافت‌ها از دستگاه مخصوصی به نام ایمپلنتر استفاده می‌شود که در پوست سر سوراخ‌های ریزی ایجاد کرده و فولیکول‌ها را داخل آن قرار می‌دهد.

گام ششم: مشاهده نتایج

پس از اتمام فرایند کاشت مو زیباجو ترخیص شده و می‌تواند به منزل خود باز گردد. پزشک یک سری مراقبت‌های بعد از کاشت مو را به فرد ارائه می‌کند تا موهای کاشته شده به نتیجه مد نظر برسند. دستور العمل‌های پزشک در این مرحله بسیار حائز اهمیت است و نه تنها نتایج کاشت مو را تعیین می‌کند، بلکه از عوارض و خطرات احتمالی نیز پیشگیری خواهد کرد. در ادامه مراقبت‌های بعد از کاشت مو را دقیق تر بررسی خواهیم کرد.

دوره نقاهت بعد از کاشت مو

همانطور که گفته شد بعد از کاشت مو به سرعت ترخیص می‌شوید و باید در منزل استراحت کنید. معمولا بعد از 6 ساعت که اثر داروهای بی حسی به پایان رسید، ممکن است کمی درد و ناراحتی احساس کنید. درد خصوصا بعد از کاشت مو به روش FUT که تهاجمی‌تر است کاملا طبیعی است. همچنین در این روش پانسمان روی سر قرار می‌گیرد اما در سایر تکنیک‌ها احتیاجی به پانسمان نیست.

در روزهای بعد از کاشت مو اغلب مقداری درد، تورم و التهاب وجود دارد. به همین دلیل رعایت دقیق مراقبت‌های کاشت مو در دوره نقاهت بسیار مهم است. در صورتی که هر گونه عارضه غیر طبیعی مثل عفونت یا خونریزی را مشاهده کردید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. همچنین شستشوی روزانه موها مطابق با دستور العمل پزشک بسیار حائز اهمیت است. معمولا 3 روز بعد از کاشت مو می‌توانید به کارهای روزمره خود رسیدگی کرده و حتی به محل کار بروید اما نباید فعالیت سنگین داشته باشید.

قبل و بعد از کاشت موی طبیعی

مراقبت‌ های بعد از کاشت مو

مراقبت‌های بعد از کاشت مو یکی از مهم‌ترین مراحلی است که نقش زیباجو در آن بسیار موثر است. مهم‌ترین مراقبت‌هایی که توسط متخصصان توصیه می‌شود شامل:

  • برای کاهش تورم، قرمزی و درد بعد از کاشت می‌توانید روزانه چند بار از کمپرس یخ استفاده کنید؛ از قرار دادن یخ به طور مستقیم روی نواحی کاشت خودداری کنید.
  • از لمس، خاراندان و تماس با فولیکول‌های کاشته شده تا حد امکان خودداری کنید.
  • تا 3 روز بعد از عمل استراحت بسیار مهم است و بهتر است به صورت خوابیده استراحت کنید.
  • برای خواب و استراحت از دو یا سه بالشت استفاده کنید تا سر نسبت به تنه در سطح بالاتری قرار گیرد.
  • رژیم غذایی ارگانیک و سالمی داشته باشید و از مصرف زاید چربی خودداری کنید.
  • فعالیت سبک مثل پیاده روی داشته باشید اما از فعالیت سنگین و ورزش حداقل تا 1 ماه خودداری کنید.
  • تا 2 هفته از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.
  • داروهای تجویز شده را به صورت منظم مصرف کنید.
  • تا دو ماه از شانه کردن یا سشوار کشیدن موها خودداری کنید؛ همچنین بهتر است تنها از شامپوی تجویز شده پزشک استفاده کنید و هیچگونه ماده آرایشی و بهداشتی دیگری را روی سر به کار نبرید.
  • از قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید اجتناب کنید.

با رعایت این مراقبت‌ها اطمینان حاصل می‌کنید که نتایج کاشت مو موفقیت آمیز بوده و کمترین میزان عوارض را مشاهده می‌کنید.

نتایج کاشت مو چه زمانی مشخص می‌ شود؟

1 تا 3 ماه بعد از کاشت مو، موهای کاشته شده شروع به ریزش می‌کنند که کاملا طبیعی است. این ریزش و سپس رویش مجدد موها باعث تقویت فولیکول‌ها شده و در نتیجه منجر به پر پشت شدن موها می‌شود. پس از چند ماه جوانه‌های مو مشاهده می‌شوند اما هنوز به رشد کامل نرسیده‌اند. نهایتا 9 تا 12 ماه بعد از کاشت مو می‌توانید نتایج آن را به خوبی مشاهده کنید. با این حال هر چقدر که از کاشت مو بیشتر می‌گذرد بدن بیشتر با آن سازگاری پیدا کرده و نتایج بهبود می‌یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا